GRAN HOTEL
 
 
Δραματική-Ρομαντική Τηλεοπτική Σειρά Εποχής Ισπανικής Παραγωγής 2011-2013
 
Το 1905 ένας νεαρός άντρας, o Χούλιο, καταφθάνει στο Gran Hotel, ένα ειδυλλιακό, αριστοκρατικό ξενοδοχείο της ισπανικής υπαίθρου. Στόχος του είναι να εξιχνιάσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση της αδελφής του, που λίγο καιρό πριν εργαζόταν εκεί ως καμαριέρα. Για να διευκολύνει την έρευνά του, θα πιάσει δουλειά εκεί ως σερβιτόρος. Σύντομα, όμως διαπιστώνει ότι κανείς από όσους εργάζονταν μαζί της εκεί δεν είναι πρόθυμος να τον βοηθήσει. Η μόνη που θα δείξει κάποια κατανόηση για το πρόβλημά του είναι η Αλίσια Αλαρκόν, η όμορφη κόρη του ιδιοκτήτη και πρόσφατα παντρεμένη με τον οικονομικό διευθυντή του ξενοδοχείου.
 
Η επιχείρηση, όμως, βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επίβλεψη της μητέρας της, Δόνα Τερέζα, μιας δυναμικής γυναίκας που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε ό,τι συμβαίνει μέσα εκεί - από τους κήπους, τα υπόγεια και τις κουζίνες, έως τους διαδρόμους, τις μεγάλες σάλες και τις πολυτελείς σουίτες του μεγάλου κτηρίου. Ο έλεγχος της όμως δεν περιορίζεται μόνο στις εγκαταστάσεις, αλλά απλώνεται και στα οικονομικά της επιχείρησης, όπως και στις ζωές όλων, που εργάζονται εκεί.
Στην επιφάνεια όλα δείχνουν να «δουλεύουν ρολόι». Οι υψηλοί προσκεκλημένοι έχουν τις πιο άριστες εντυπώσεις. Όμως, οι ψίθυροι και τα επικίνδυνα μυστικά, τόσο πίσω από τους πολυτελείς τοίχους της Δόνα Τερέζα, όσο και πίσω από τις ταπεινές κάμαρες των υπαλλήλων, αποτελούν μια άλλη πραγματικότητα πίσω από τη «βιτρίνα», που για το καλό όλων, δεν θα έπρεπε ποτέ μα ποτέ να βγει στην επιφάνεια…
 
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σέντες 
Ηθοποιοί: Αντριάνα Οζόρες, Αμάια Σαλαμάνκα, Γιον Γκονζάλεζ, Ελόι Αζορίν, Φέλε Μαρτίνεζ, Πεπ Αντόν Μουνιόθ
Αριθμός επεισοδίων: 66 | Κύκλοι: 3
 
"Τα μυστικά θα τους φέρουν πιο κοντά. Ο έρωτας θα τους χωρίσει".
 
 
 
Μια πλούσια παραγωγή για μια ιστορία έρωτα και μυστηρίου, με ιστορικές και κοινωνικές προεκτάσεις, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, που κρατά τον τηλεθεατή καθηλωμένο ήδη από το πρώτο λεπτό. Θεωρείται από πολλούς κριτικούς μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας, ενώ πολλοί τη χαρακτήρισαν ως την απάντηση της Ισπανίας στο αγγλικό Downton Abbey.
Τα γυρίσματα έγιναν σε πραγματικούς χώρους και τοποθεσίες, μεταξύ αυτών στο περίφημο Ανάκτορο Μαγκνταλένα της πόλης Σανταντέρ, στην Κατάμπρια της Ισπανίας, που κατασκευάστηκε την περίοδο βασιλείας του Αλφόνσο 13ου.
Η επιτυχία της σειράς ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Ισπανίας και πολύ σύντομα προβλήθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινώντας από τη Μεγάλη Βρετανία, για να περάσει πολύ γρήγορα στις τηλεοπτικές συχνότητες της Γαλλίας, Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας, Σλοβακίας, Πολωνίας, Βουλγαρίας, Εσθονίας, Λιθουανίας. Παράλληλα, η σειρά ταξίδεψε πέρα από τον Ατλαντικό, αφού πολύ σύντομα εξέπεμψε στις Η.Π.Α. και τη Βενεζουέλα, ενώ το Μεξικό προχώρησε αμέσως σε μεξικανική διασκευή της σειράς.