ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ - TITANIC
 
 
Δράμα/Κοινωνική  (1997)
 
Στην έρευνά του για το μπλέ διαμάντι ο Brock Lovett ανακαλύπτει σε ένα χρηματοκιβώτιο την ζωγραφιά μιας κοπέλας...που φοράει το μπλε διαμάντι στο λαιμό της. Όταν το σκίτσο αυτό βγει στη δημοσιότητα μέσω της τηλεόρασης, εμφανίζεται μια γριά γυναίκα, η Rose, λέγοντας ότι αυτή είναι η κοπέλα της φωτογραφίας.
 
Η Rose μεταφέρεται στο ερευνητικό πλοίο ώστε να βοηθήσει τον Brock στην ανεύρεση του διαμαντιού αλλά αντί αυτού λέει την αληθινή ιστορία του Τιτανικού. Ένα πλοίο το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού που έκανε από την Αγγλία προς την Αμερική. Το πλοίο είχε αποκτήσει το παρατσούκλι “αβύθιστο”.
 
Όταν απέπλευσε ο Τιτανικός αυτή ήταν 17 χρονών και ο λόγος που πήγε στην Αμερική ήταν για να παντρευτεί τον Cal Hockley υπό την πίεση της μητέρας της πράγμα που την έκανε να νιώθει παγιδευμένη στην ίδια της την ύπαρξη, αφού η Rose (Kate Winslet) βαριόταν την πλούσια και κοσμική ζωή της που είχε και κυρίως δεν αγαπούσε τον μέλλοντα σύζυγό της. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού γνωρίζει τον Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), έναν επιβάτη της 3ης θέσης, ο οποίος είναι  ένας μεροκαματιάρης όπου φυσήσει ο άνεμος. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει μια σειρά συναντήσεων μεταξύ τους όπου γνωρίζουν ο ένας τον άλλο καλύτερα και ερωτεύονται. Η μητέρα της και ο αρραβωνιαστικός της προσπαθούν μάταια να τους χωρίσουν. Όμως πάνω στο αποκορύφωμα της ερωτικής τους ιστορίας ο Τιτανικός, στο παρθενικό του ταξίδι προσκρούεται σε ένα παγόβουνο και αρχίζει να βυθίζεται.
 
Σκηνοθεσία: James Cameron
Πρωταγωνιστές: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane
 
Κέρδισε 11 Oscars (καλλιτεχνικής σκηνοθεσίας,  φωτογραφίας, κουστουμιών, μοντάζ, σκηνοθεσίας - James Cameron, ηχητικά effects, οπτικά effects, μουσικής για δραματική ταινία, πρωτότυπου τραγουδιού για ταινία – My heart will go on- Celine Dion, εικόνας και ήχου). Ήταν υποψήφια για άλλα 3 (Ά γυναικείου ρόλου - Kate Winslet, Β’  γυναικείου ρόλου – Gloria Stuart , make –up). Κέρδισε 80 βραβεία και ήταν υποψήφια για άλλα 49.