ALTER EGO
 
 
4.2 ?
 
Δραματική ταινία ελληνικής παραγωγής 2007
ALTER EGO…ένα επιτυχημένο ελληνικό ροκ συγκρότημα με εκατοντάδες φαν να παραληρούν σε κάθε τους συναυλία, σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση. Δόξα, επιτυχία, χρήματα μέσα σε έναν κόσμο λάμψης και ματαιοδοξίας, που δεν είναι πάντα τόσο φανταχτερός όσο δείχνει.

Οι ALTER EGO είναι μία παρέα νέων παιδιών που προσπαθούν μέσα από τη μουσική και την επιτυχία που αυτή τους εξασφαλίζει, να βρουν την ευτυχία και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Ο Στέφανος (Σάκης Ρουβάς), ο κιθαρίστας του γκρουπ, και ο Φίλιππος (Κωστής Καλλιβρετάκης), που παίζει πλήκτρα, φίλοι από μικροί, ζουν με το όνειρο να κατακτήσουν τον κόσμο με τη μουσική τους. Η Νεφέλη (Ντορέττα Παπαδημητρίου), η όμορφη και μοιραία τραγουδίστρια του γκρουπ, φαντάζεται μία ζωή δίπλα στον Στέφανο, αλλά αυτή της η επιλογή συχνά την εγκλωβίζει συναισθηματικά. Ο Ανδρέας (Λαέρτης Μαλκότσης), ο μπασίστας, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο ζωές, μία συμβατική οικογενειακή ζωή και μία ξέφρενη που του προσφέρει ο κόσμος της μουσικής. Ο Τίμος (Δημήτρης Κουρούμπαλης), ο ντράμερ, χαίρεται τη ζωή στο έπακρο, χωρίς ηθικές αναστολές και περιορισμούς. Ο Αργύρης (Αλέξανδρος Λογοθέτης), ο μάνατζερ και «φύλακας–άγγελος» των Alter Ego, μαζί με την Νάντια (Ευδοκία Στατήρη), την αγχωτική και συχνά καταπιεστική manager του συγκροτήματος, τους υπενθυμίζουν συνεχώς το σκληρό τίμημα της showbiz. 

Και τότε μπαίνει στην ιστορία η Αριάδνη (Δανάη Σκιάδη), μία νέα κοπέλα που βρίσκεται τυχαία στο δρόμο (κυριολεκτικά!) των ALTER EGO και ανατρέπει όλα τα δεδομένα και τις μέχρι τότε εύθραυστες ισορροπίες, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στη ζωή του Στέφανου. Η είσοδος της Αριάδνης, αλλά κυρίως ένα τραγικό γεγονός, θα τους συνταράξει όλους, θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές τους και θα τους αναγκάσει να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. 

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Κανείς δεν θα μπορεί πια να είναι ξανά ο ίδιος. Σταθερά σημεία αναφοράς τους όμως, θα εξακολουθήσουν να είναι η μουσική και η φιλία που τους δένει. 
Το ALTER EGO είναι μια ταινία για την ωρίμανση και τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης ακόμα και όταν όλα γύρω αρχίζουν να καταρρέουν. Μια ταινία στην οποία το γέλιο διαδέχεται το κλάμα. Μία ταινία για τη μουσική της ζωής. 
 
 
Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Σενάριο: Νικόλας Δημητρόπουλος, Βάνα Δημητρίου
Ηθοποιοί: Σάκης Ρουβάς, Δανάη Σκιάδη (Hardcore), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Η Χορωδία του Χαρίτωνα, Γαμήλια Νάρκη), Δημήτρης Κουρούμπαλης (τηλεοπτική σειρά «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα»), Κωστής Καλλιβρετάκης (Les Amants de Parthenon), Ντορέττα Παπαδημητρίου (Η Λίζα και Όλοι οι Άλλοι), Λαέρτης Μαλκότσης (Η Γυναίκα Είναι Σκληρός Άνθρωπος), Ευδοκία Στατήρη (Τα Παιδιά της Νιόβης) και Μαίρη Λούση. 
Παραγωγός εταιρία της ταινίας είναι η Village Roadshow Productions.
 
 

Η βαθμολογία της ταινίας προκύπτει από ελεύθερη ψηφοφορία των χρηστών του IMDb.
Aπό το Wikipedia: H Internet Movie Database (IMDb) (στα ελληνικά: Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών) είναι μία διαδικτυακή βάση δεδομένων με πληροφορίες για ηθοποιούς, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, παρουσιαστές της τηλεόρασης,video games και συντελεστές παραγωγής ταινιών ή προγραμμάτων. Είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική βάση δεδομένων στο Internet.