Σάμαλι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
ΣΑΜΑΛΙ
Από την Μαριλένα Ιωαννίδου
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 550 γρ. Σιμιγδάλι
  • 1 κ.γ. Baking Powder
  • ¼  κ.γ. μαστίχα
  • 180 γρ. λάδι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο (όχι στραγγιστό)
  • 24 ολόκληρα αμύγδαλα (για γαρνίρισμα)
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ανθόνερο